Pressbyrån / kiosken


Det var här det hände. En av byns samlingspunkter speciellt vid tågtiderna, det fanns många som åkte cyckel parkerade i cyckelställen nedanför kiosken, herrarna svängde benet över stången och någon slant kunde trilla ur byxfickan. Vilka vi ungdommar spanade efter och i förekommande fall ovandlade till snask.
Bussarna kom ifrån 3 olika bussbolag: det var Otto Holmbloms, Anna Norbergs och .Taxibilarna samlades också där fanns Sven Fors, Nisse Viklund, Gösta Frånlund, Otto Meijer med turbilen m.fl. det var oftast alltid liv och rörelse.

Kommentar Sven-Olov: Mina föräldrar arbetade även på Pressbyrån, som från början var åttakantig. Det fanns inget "dagis" på den tiden 40-45-talet, då fick jag vara med och "sitta snällt" bakom disken.
Har minnen av när "Tysktågen" passerade, ibland stannade de och handlade i kiosken. Då fick vi under inga omständigheter vara utanför kiosken.
En annan sak var att det fanns inga kylskåp till glassen utan den höls kall genom att den låg inbäddad i kolsyreis. Den isen var rolig att ta med sig upp till den lilla vattenpool som fanns vid spåren och parkbänkarna. Den bubblade som kokande vatten
.
Tillbaka


Produktion & © 2012 uppdaterad 10 februari 2012 Webbateljén,Osby, Sweden